Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1001
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPALADII, Irinaen_US
dc.date.accessioned2021-11-09T13:59:22Z-
dc.date.available2021-11-09T13:59:22Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationPALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-699-9.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-699-9-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1001-
dc.description.abstractLucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectproteine sericeen_US
dc.subjectβ-lactoglobulinaen_US
dc.subjectα-lactalbuminaen_US
dc.subjectalbumina serică bovinăen_US
dc.subjectimunoglobulineen_US
dc.titleConținutul proteic al zeruluien_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-432-435.pdf991.37 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.