Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1001
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | PALADII, Irina | en_US |
dc.date.accessioned | 2021-11-09T13:59:22Z | - |
dc.date.available | 2021-11-09T13:59:22Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | PALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-699-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-699-9 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1001 | - |
dc.description.abstract | Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.subject | proteine serice | en_US |
dc.subject | β-lactoglobulina | en_US |
dc.subject | α-lactalbumina | en_US |
dc.subject | albumina serică bovină | en_US |
dc.subject | imunoglobuline | en_US |
dc.title | Conținutul proteic al zerului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.conference | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-432-435.pdf | 991.37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.