Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1004
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSAVCENCO, Alexandraen_US
dc.contributor.authorLAICO, Vladimiren_US
dc.date.accessioned2021-11-09T14:04:05Z-
dc.date.available2021-11-09T14:04:05Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationSAVCENCO, Alexandra; LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-699-9.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-699-9-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1004-
dc.description.abstractA fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectșofrănelen_US
dc.subjectcartamină, precartaminăen_US
dc.subjectchefiren_US
dc.subjectcarne tocatăen_US
dc.titleColoranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentareen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-444-445.pdf719.2 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.