Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1074
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | en_US |
dc.date.accessioned | 2021-12-25T13:54:56Z | - |
dc.date.available | 2021-12-25T13:54:56Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | GHENDOV-MOŞANU, Aliona. Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară. In: Meridian Ingineresc. 2017, nr. 3, pp. 26-35. ISSN 1683-853X. | en_US |
dc.identifier.issn | 1683-853X | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1074 | - |
dc.description.abstract | Piaţa coloranţilor naturali pentru substituirea coloranţilor sintetici creşte în întreaga lume. Din 2005 până în 2009, piaţa mondială de coloranţi derivaţi în mod natural a crescut cu aproximativ 35% [1]. Problemele de aprovizionare cu surse naturale pot fi cauzate de mai mulţi factori cum ar fi recolta slabă, inundaţii, secetă sau altele, care conduc la mărirea costului de aprovizionare a coloranţilor alternativi. De aceea, la utilizarea sporită a coloranţilor derivaţi în mod natural şi alimentelor de colorare, specialiştii in domeniu şi în agronomie lucrează pentru a dezvolta noi soiuri de plante sau grupuri de plante selectate cu caracteristicile dorite, pentru a creşte procentul de pigment de culoare extractibil [2]. Aceasta va permite dezvoltarea agronomiei în ţară prin satisfacerea cererii privind utilizarea coloranţilor naturali şi prin reducerea costului de aprovizionare. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.relation | 16.80013.5107.22/Ro. The substitution of synthetic food additives with bioactive components extracted from natural renewable resources / Substituirea aditivilor alimentari sintetici cu componenți bioactivi extraşi din resurse naturale regenerabile | en_US |
dc.relation.ispartof | Meridian Ingineresc | en_US |
dc.title | Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară Use of natural dyes in the food industry. | en_US |
dc.title.alternative | Utilisation de colorants naturels dans l'industrie alimentaire. | en_US |
dc.title.alternative | Использование натуральных красителей в пищевой промышленности. | en_US |
dc.type | Article | en_US |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-5214-3562 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.project.grantno | 16.80013.5107.22/Ro | - |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara.pdf | 338.04 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.