Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1074
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.date.accessioned2021-12-25T13:54:56Z-
dc.date.available2021-12-25T13:54:56Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationGHENDOV-MOŞANU, Aliona. Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară. In: Meridian Ingineresc. 2017, nr. 3, pp. 26-35. ISSN 1683-853X.en_US
dc.identifier.issn1683-853X-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1074-
dc.description.abstractPiaţa coloranţilor naturali pentru substituirea coloranţilor sintetici creşte în întreaga lume. Din 2005 până în 2009, piaţa mondială de coloranţi derivaţi în mod natural a crescut cu aproximativ 35% [1]. Problemele de aprovizionare cu surse naturale pot fi cauzate de mai mulţi factori cum ar fi recolta slabă, inundaţii, secetă sau altele, care conduc la mărirea costului de aprovizionare a coloranţilor alternativi. De aceea, la utilizarea sporită a coloranţilor derivaţi în mod natural şi alimentelor de colorare, specialiştii in domeniu şi în agronomie lucrează pentru a dezvolta noi soiuri de plante sau grupuri de plante selectate cu caracteristicile dorite, pentru a creşte procentul de pigment de culoare extractibil [2]. Aceasta va permite dezvoltarea agronomiei în ţară prin satisfacerea cererii privind utilizarea coloranţilor naturali şi prin reducerea costului de aprovizionare.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.relation16.80013.5107.22/Ro. The substitution of synthetic food additives with bioactive components extracted from natural renewable resources / Substituirea aditivilor alimentari sintetici cu componenți bioactivi extraşi din resurse naturale regenerabileen_US
dc.relation.ispartofMeridian Inginerescen_US
dc.titleUtilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară Use of natural dyes in the food industry.en_US
dc.title.alternativeUtilisation de colorants naturels dans l'industrie alimentaire.en_US
dc.title.alternativeИспользование натуральных красителей в пищевой промышленности.en_US
dc.typeArticleen_US
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.project.grantno16.80013.5107.22/Ro-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara.pdf338.04 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.