Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1084
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBAERLE, Alexeien_US
dc.contributor.authorTATAROV, Pavelen_US
dc.contributor.authorSANDU, Iulianaen_US
dc.date.accessioned2022-01-06T09:22:00Z-
dc.date.available2022-01-06T09:22:00Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1084-
dc.descriptionMD 1566en_US
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de eliminare a compuşilor fenolici şi a naftochinonelor din pieliţa miezului de nuci Juglans Regia L. Procedeul, conform invenţiei, include extracţia multiplă a miezului de nuci într-un extractor cilindric rotitor, cu un extractant, ce conţine alcool etilic alimentar 7...15% vol., carbonat de sodiu 0,2...0,5%, poligalacturonază 0,02...0,04% şi apă. Extracţia se efectuează la temperatura de 20-40°C, după care miezul de nuci se spală cu o soluţie de acid citric de 0,5% şi se usucă la aer.en_US
dc.subjectcompuşi fenolici, miez de nucă, Juglans Regia Len_US
dc.titleProcedeu de eliminare a compuşilor fenolici şi naftochinonelor din pieliţa miezului de nuci Juglans Regia L.en_US
dc.typePatenten_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-6392-9579-
crisitem.author.orcid0000-0001-9923-8200-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.