Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1101
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSAVCENCO, Alexandraen_US
dc.contributor.authorBAERLE, Alexeien_US
dc.contributor.authorTATAROV, Pavelen_US
dc.contributor.authorIVANOVA, Raisaen_US
dc.date.accessioned2022-01-06T11:40:45Z-
dc.date.available2022-01-06T11:40:45Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1101-
dc.descriptionMD 1453 Yen_US
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a coloranţilor din petale de Şofrănel. Procedeul, conform invenţiei, include tratarea petalelor cu soluţie de carbonat de sodiu de 3...5% şi presarea ulterioară a acestora, separarea soluţiei obţinute după presare şi tratarea acesteia cu acid citric până la un pH de 4,8...6,3, după care urmează separarea sedimentului de cartamină de soluţia de luteolină.en_US
dc.subjectcoloranți, petale, Șofrănelen_US
dc.titleProcedeu de ob ţ inere a coloran ţ ilor din petale de Şofrănel ( Carthamus tinctorius L.)en_US
dc.typePatenten_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-6392-9579-
crisitem.author.orcid0000-0001-9923-8200-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
41. MD 1453 Y Procedeu de obţinere a coloranţilor din petale de Şofrănel.pdf210.59 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.