Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1106
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.date.accessioned2022-01-07T15:02:34Z-
dc.date.available2022-01-07T15:02:34Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationGHENDOV-MOŞANU, Aliona; BANTEA-ZAGOREANU, Valentina; TATAROV, Pavel. Utilizarea făinii de şrot de nuci (juglans regia l.) la fabricarea biscuiţilor de tip Amaretti. In: Meridian Ingineresc. 2016, nr. 3(62), pp. 62-65. ISSN 1683-853X.en_US
dc.identifier.issn1683-853X-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1106-
dc.description.abstractBiscuiţii Amaretti sunt larg răspândiţi peste hotarele Republicii Moldovei, în special în Italia. Aceştia sunt un deliciu iubit de toţi amatorii de produse de cofetărie cu adaos de nuci. Termenul Amaretto se referă la un tip de produse, la bază fiind o pastă de migdale, realizată prin amestecarea zahărului, albuşului de ou, migdalelor dulci şi amare. Din acest tip de aluat sunt preparate, în principal două versiuni ai acestor biscuiţi: Amaretto di Saronno, crocanţi şi tari; Amaretto di Sassello, moi şi masticabili, asemănători la textură marţipanului. Ambii au o formă rotundă, bombată şi cu crăpături mici sau mari, în funcţie de reţetă [1].en_US
dc.language.isootheren_US
dc.relation15.817.02.30A. Development of methods and technics for modernisation of nuts (Juglans regia L.) processing technology using their biologically active constituents in the functional foods / Elaborări metodologice și tehnice pentru modernizarea tehnologiei de procesare a nucilor (Juglans regia L.) cu utilizarea componentelor biologic active în produse alimentare funcționaleen_US
dc.relation.ispartofMeridian Inginerescen_US
dc.titleUtilizarea făinii de şrot de nuci (juglans regia l.) la fabricarea biscuiţilor de tip Amarettien_US
dc.typeArticleen_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.project.grantno15.817.02.30A-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Mosanu_Bantea_Tatatov.Utilizarea fainii de srot de nuci.pdf398.93 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.