Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1268
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorRESITCA, Vladislaven_US
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorBoistean, Alinaen_US
dc.date.accessioned2022-08-16T10:26:43Z-
dc.date.available2022-08-16T10:26:43Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1268-
dc.description.abstractProblemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea microflorei bune, reducerea bacteriilor patogene și eliminarea compușilor periculoși. Procesul de obținere a iaurtului include: reconstituirea laptelui praf degresat, administrarea pulberii de topinabbur de 0,5...1,5% în raport cu masa laptelui degresat. Următorii pași au inclus amestecarea, filtrarea, pasteurizarea și răcirea amestecului la o temperatură de 40...47 ° C, însămânțarea cu culturi inițiale liofilizate pentru iaurt, ambalare, termostare la o temperatură de 42...45 °C până la un pH valoare de 4,4...4,7, răcire la o temperatură de 2...6 °C și maturarea iaurtului la această temperatură timp de 12 ore.en_US
dc.subjectpulbere de topinambur, inulină, microflorăen_US
dc.titleProcedeu de obținere a iaurtului cu pudră de topinamburen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceInfoInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0002-6063-1731-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0002-5374-5853-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Infoinvent_2021_Silver_Chirsanova A..pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.