Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1301
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPOPESCU, A.en_US
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorSUHODOL, Nataliaen_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorDESEATNICOV, Olgaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T06:37:31Z-
dc.date.available2022-08-18T06:37:31Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1301-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). Amestecul de făina din pulpă de dovleac și făina din semințe de dovleac în compoziţia produsului finit se obţine prin omogenizarea minuțioasă a acestora şi păstrarea la temperaturi inferioare t=2÷4˚C. Procedeu permite obţinerea batoanelor funcționale cu valoare nutritivă sporită având următorul raport al componentelor: făină din pulpă (15,5...22,5 %) și din semințe de dovleac (9,0...15,5 %), semințe de dovleac (8,0...10,0%), tahini (46,0...48,0%), cacao (0,1...1,0%), uleiului de dovleac (6,0...9,0%), miere de albine (6,0%). Batoanele se prepara prin omogenizarea componentelor bine, astfel produsului îi este conferită formă de batonase.en_US
dc.subjectProduse de cofetărie, făină, semințeen_US
dc.titleProcedeu de obţinere a batoanelor funcţionaleen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Popescu A..pdf624.08 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.