Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1302
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia | en_US |
dc.contributor.author | RESITCA, Vladislav | en_US |
dc.contributor.author | CAPCANARI, Tatiana | en_US |
dc.contributor.author | Boistean, Alina | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T06:45:53Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T06:45:53Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1302 | - |
dc.description.abstract | Problema pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea microflorei bune, reducerea bacteriilor patogene și eliminarea compușilor periculoși. Procesul de obținere a iaurtului include: reconstituirea laptelui praf degresat, administrarea pulberii de topinabbur de 0,5...1,5% în raport cu masa laptelui degresat. Următorii pași au inclus amestecarea, filtrarea, pasteurizarea și răcirea amestecului la o temperatură de 40...47 ° C, însămânțarea cu culturi inițiale liofilizate pentru iaurt, ambalare, termostare la o temperatură de 42...45 °C până la un pH valoare de 4,4...4,7, răcire la o temperatură de 2...6 °C și maturarea iaurtului la această temperatură timp de 12 ore. | en_US |
dc.subject | Iaurt, pulbere, topinambur | en_US |
dc.title | Procedeu de obținere a iaurtului cu pudră de topinambur | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-6063-1731 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-0056-5939 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5374-5853 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Chirsanova A..pdf | 624.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.