Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1303
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T07:26:30Z-
dc.date.available2022-08-18T07:26:30Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1303-
dc.description.abstractProblema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantității de stabilizator și a duratei de fermentare. Esența invenției constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conține lapte de vacă / capră cu 2,5 % grăsime 97,0...99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5...0,7% mas., stabilizator 0,2...0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte.en_US
dc.subjectIaurt, lactoză, lapteen_US
dc.titleIaurt fără lactoză fortificat cu fieren_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Capcanari T..pdf623.91 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.