Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1303
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CAPCANARI, Tatiana | en_US |
dc.contributor.author | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia | en_US |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T07:26:30Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T07:26:30Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1303 | - |
dc.description.abstract | Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantității de stabilizator și a duratei de fermentare. Esența invenției constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conține lapte de vacă / capră cu 2,5 % grăsime 97,0...99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5...0,7% mas., stabilizator 0,2...0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte. | en_US |
dc.subject | Iaurt, lactoză, lapte | en_US |
dc.title | Iaurt fără lactoză fortificat cu fier | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-0056-5939 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Capcanari T..pdf | 623.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.