Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1304
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorGROSU, Carolinaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T07:30:35Z-
dc.date.available2022-08-18T07:30:35Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1304-
dc.description.abstractInvenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă în îmbunătăţirea proprietăţilor organoleptice, a valorilor nutriționale și biologice prin creșterea aportului de compuși fenolici și aminoacizi esențiali, cu aport sporit de fibre și prin reducerea indicelui glicemic datorită înlocuirii carbohidraților din făina de grâu cu făina de in degresată, având următorul raport de componente: făină de grâu 73,5...87%, făină de in degresată cu un conținut de grăsime de max. 5% 5,8...19,3, zahăr 5,0, sare 1,3, drojdie 0,9.en_US
dc.subjectAlimente funcționale, produse de panificațieen_US
dc.titleProcedeu de obținere a pâinii funcționale cu făină de inen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Covaliov E..pdf624.03 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.