Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1314
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMONAICO, Eduard V.en_US
dc.contributor.authorMONAICO, Elena I.en_US
dc.contributor.authorURSAKI, Veaceslaven_US
dc.contributor.authorTIGHINEANU, Ionen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T08:36:55Z-
dc.date.available2022-08-18T08:36:55Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1314-
dc.description.abstractPropunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mică de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică din impulsuri pe un substrat de GaAs în prima etapă, urmată de anodizare pentru a introduce porozitatea în substratul de GaAs sub filmul de Au. La parametrii optimizați de anodizare, are loc desprinderea filmului de substrat. Filmul de Au constă dintr-un monostrat de nanoparticule de Au cu diametrul 20-30 nm și s-a dovedit a fi flexibil și extensibil, cu posibilități de a transfera nanomembranele preparate pe diferite substraturi.en_US
dc.subjectTehnologie electrochimică, film subțire, nanomembraneen_US
dc.titleProcedeu de obţinere a nanomembranei perforate de Auen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Microelectronics and Biomedical Engineering-
crisitem.author.deptDepartment of Microelectronics and Biomedical Engineering-
crisitem.author.orcid0000-0003-3293-8645-
crisitem.author.orcid0000-0003-4488-850X-
crisitem.author.orcid0000-0003-0893-0854-
crisitem.author.parentorgFaculty of Computers, Informatics and Microelectronics-
crisitem.author.parentorgFaculty of Computers, Informatics and Microelectronics-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Monaico E..pdf623.93 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.