Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1316
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | POPESCU, Liliana | en_US |
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | en_US |
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | PATRAS, Antoanela | en_US |
dc.contributor.author | LUNG Ildiko | en_US |
dc.contributor.author | OPRIȘ Ocsana-Ileana | en_US |
dc.contributor.author | SORAN Maria-Loredana | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T08:43:51Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T08:43:51Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1316 | - |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea cu culturi starter pentru iaurt, fermentarea, administrarea unui extract hidroalcoolic de fructe de pădure, amestecarea, ambalarea, răcirea şi maturarea iaurtului. Totodată se administrează un extract hidroalcoolic de fructe de pădure obţinut la amestecarea pudrei de fructe de pădure cu soluţie hidroalcoolică şi extracţia cu microunde, cu filtrare şi concentrare ulterioară, iar în calitate de fructe de pădure se utilizează fructe de aronia sau cătină albă, sau măceş, sau păducel | en_US |
dc.subject | Lapte, iaurt, valoare biologică | en_US |
dc.title | Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-3381-7511 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-5214-3562 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9552-1671 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Gold_Popescu L..pdf | 624.28 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.