Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1316
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPOPESCU, Lilianaen_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.contributor.authorPATRAS, Antoanelaen_US
dc.contributor.authorLUNG Ildikoen_US
dc.contributor.authorOPRIȘ Ocsana-Ileanaen_US
dc.contributor.authorSORAN Maria-Loredanaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T08:43:51Z-
dc.date.available2022-08-18T08:43:51Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1316-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea cu culturi starter pentru iaurt, fermentarea, administrarea unui extract hidroalcoolic de fructe de pădure, amestecarea, ambalarea, răcirea şi maturarea iaurtului. Totodată se administrează un extract hidroalcoolic de fructe de pădure obţinut la amestecarea pudrei de fructe de pădure cu soluţie hidroalcoolică şi extracţia cu microunde, cu filtrare şi concentrare ulterioară, iar în calitate de fructe de pădure se utilizează fructe de aronia sau cătină albă, sau măceş, sau păducelen_US
dc.subjectLapte, iaurt, valoare biologicăen_US
dc.titleProcedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0003-3381-7511-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Gold_Popescu L..pdf624.28 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.