Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1318
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Boistean, Alina | en_US |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | GAINA, Boris | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T08:50:08Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T08:50:08Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1318 | - |
dc.description.abstract | Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate și uscate la o temperatură de T = + 32 ± 2 ° C timp de 48 de ore. Care se acoperă cu cultura starter care constă din oțet de vin crud, într-un raport de 1: 3, timp de 48 de ore la o temperatură de 20 ± 2 ° C, pentru a inocula bacteriile acetice pe suprafața substratului. După macerare, substratul este drenat și înlocuit cu vin alb într-un raport de 1: 4 pentru a efectua fermentarea acetică | en_US |
dc.subject | Fermentare acetică, oțet, coaja de nucă | en_US |
dc.title | UTILIZAREA COJILOR DE NUCI IN FERMENTAREA OȚETULUI | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5374-5853 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Silver_Boiștean A..pdf | 624.66 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.