Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1318
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBoistean, Alinaen_US
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorGAINA, Borisen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T08:50:08Z-
dc.date.available2022-08-18T08:50:08Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1318-
dc.description.abstractInvenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate și uscate la o temperatură de T = + 32 ± 2 ° C timp de 48 de ore. Care se acoperă cu cultura starter care constă din oțet de vin crud, într-un raport de 1: 3, timp de 48 de ore la o temperatură de 20 ± 2 ° C, pentru a inocula bacteriile acetice pe suprafața substratului. După macerare, substratul este drenat și înlocuit cu vin alb într-un raport de 1: 4 pentru a efectua fermentarea aceticăen_US
dc.subjectFermentare acetică, oțet, coaja de nucăen_US
dc.titleUTILIZAREA COJILOR DE NUCI IN FERMENTAREA OȚETULUIen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0002-5374-5853-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Boiștean A..pdf624.66 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.