Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1319
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCAZAC, Vioricaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorGROSU, Carolinaen_US
dc.contributor.authorGUTIUM, Olgaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T10:05:55Z-
dc.date.available2022-08-18T10:05:55Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1319-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți funcționale specific. Esența invenției constă în aceea că în compoziția umpluturilor produselor de patiserie învârtite, rulade, biscuiți în calitate de component nutritiv de bază se utilizează șrotul din miez nuci (Juglans Regie L). Umplutura conform invenţiei, conţin în diferite rapoarte cantitative şi calitative următoarele componente: șrot de nuci (Juglans Regie L.), zahăr tos, vanilie naturală. Rezultatul invenției constă în înlocuirea totală a miezului de nuci, care este o materie primă costisitoare, dar și modificarea proprietăților funcționale datorită conținutului de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.).en_US
dc.subjectMiez de nuci, șrot, patiserieen_US
dc.titleUmplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patisserieen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Textile and Polygraphy-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Textiles and Polygraphy-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Cazac V..pdf624.76 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.