Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1321
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTURCULET, Nadejdaen_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.contributor.authorVEVERIŢĂ, Efimiaen_US
dc.contributor.authorBUIUCLI, Petren_US
dc.contributor.authorLUPAŞCU, Galinaen_US
dc.contributor.authorROTARI, Silviaen_US
dc.contributor.authorGORE, Andreien_US
dc.contributor.authorLEATAMBORG, Svetlanaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T10:12:59Z-
dc.date.available2022-08-18T10:12:59Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1321-
dc.description.abstractProcedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C timp de 90...180 min, divizarea, modelarea, dospirea timp de 40...60 min, la temperatura 38...40°C, coacerea, zerul şi extractul liposolubil se iau în cantităţi de 530% şi 0,52,5% raportate la masa făinii, extractul liposolubil fiind obţinut la amestecarea pudrei respective cu granulozitatea 10...70 µm, cu ulei de floarea soarelui, în raport respectiv 1:(12-20), extragerea prin metoda ultrasonoră la frecvenţa 35 kHz, temperatura 2045°C, timp de 0,51,5 ore şi filtrare în viden_US
dc.subjectAluat, triticale, drojdieen_US
dc.titleProcedeu de fabricare a pâinii din făină de triticaleen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Silver_Turculeț N..pdf624.9 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.