Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1322
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BALANUTA, Anatol | en_US |
dc.contributor.author | COVACI, Ecaterina | en_US |
dc.contributor.author | PATRAS, Antoanela | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-08-18T10:17:17Z | - |
dc.date.available | 2022-08-18T10:17:17Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1322 | - |
dc.description.abstract | Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. Ulterior tehnologic se administrează autolizat de levuri plazmoloizate de presiunea osmozică proprie la concentrații de peste 400 g/L și cu nivelul morbidității de 73 % în proporție bine stabilită în baza cercetărilor realizate în condiţiile de Microvinificaţie a Universităţii Tehnice a Moldovei. Problema pe care o rezolvă invenţia de faţă, este îmbogăţirea vinurilor cu substanţe biologic active (aminoacizi, vitamine, enzime, manoproteine, esteri ai acizilor graşi, reductone, acizi nucleici) care au un impact benefic asupra proprietăţilor organoleptice a vinurilor şi a organismului uman. | en_US |
dc.subject | Vinuri tinere, struguri, levuri | en_US |
dc.title | Procedeu de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Textile and Polygraphy | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-4153-1065 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-8108-4810 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Textiles and Polygraphy | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 04-Diplomas |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2021_Diploma_Bălănuță A..pdf | 605.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.