Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1322
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBALANUTA, Anatolen_US
dc.contributor.authorCOVACI, Ecaterinaen_US
dc.contributor.authorPATRAS, Antoanelaen_US
dc.date.accessioned2022-08-18T10:17:17Z-
dc.date.available2022-08-18T10:17:17Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1322-
dc.description.abstractProcedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. Ulterior tehnologic se administrează autolizat de levuri plazmoloizate de presiunea osmozică proprie la concentrații de peste 400 g/L și cu nivelul morbidității de 73 % în proporție bine stabilită în baza cercetărilor realizate în condiţiile de Microvinificaţie a Universităţii Tehnice a Moldovei. Problema pe care o rezolvă invenţia de faţă, este îmbogăţirea vinurilor cu substanţe biologic active (aminoacizi, vitamine, enzime, manoproteine, esteri ai acizilor graşi, reductone, acizi nucleici) care au un impact benefic asupra proprietăţilor organoleptice a vinurilor şi a organismului uman.en_US
dc.subjectVinuri tinere, struguri, levurien_US
dc.titleProcedeu de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic activeen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Textile and Polygraphy-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-4153-1065-
crisitem.author.orcid0000-0002-8108-4810-
crisitem.author.parentorgFaculty of Textiles and Polygraphy-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:04-Diplomas
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2021_Diploma_Bălănuță A..pdf605.36 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.