Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1367
Title: Conținutul acizilor organici în merele imature
Authors: CRUCIRESCU, Diana 
Keywords: mere imature;acidul malic;acidul citric;acizi organici de proveniență naturală
Issue Date: 2022
Source: CRUCIRESCU, Diana. Conținutul acizilor organici în merele imature. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, pp. 462-465. ISBN 978-9975-45-828-3..
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Producătorii din străinătate se orientează spre utilizarea acizilor organici de provenienţă naturală la fabricarea unor produse sănătoase, ecologice şi cu o valoare nutritivă înaltă. Acizii organici sunt folosiți în mod obișnuit în produsele alimentare ca regulatori ai acidității, potențatori ai aromelor și antioxidanți datorită activității lor antimicrobiene cu spectru larg. În această lucrare a fost determinat conținutul acizilor malic și citric în merele imature de 4 soiuri de măr de perspectivă (Coredana, Golden Rezistent, Rewena și Reglindis) pe parcursul dezvoltării acestora. Măsurarea a fost efectuată prin utilizarea tehnicii HPLC. Conținutul de acid malic a variat de la 15,17g/dm3 la 30,16g/dm3, iar a celui citric a fost de la 0,143g/dm3 la 0,281g/dm3. Cunoașterea conținutului de acizi organici în merele imature reprezintă una din căile promițătoare de a suplini necesarul în acidifianți naturali din industria alimentară.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1367
ISBN: 978-9975-45-828-3
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-462-465.pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.