Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1497
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.contributor.authorPOPESCU, Lilianaen_US
dc.contributor.authorDUDUSH, Veaceslaven_US
dc.date.accessioned2022-11-18T09:21:17Z-
dc.date.available2022-11-18T09:21:17Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1497-
dc.description.abstractRezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu suculență și frăgezime înaltă după preparare. Avantajul invenției revendicate constă în ameliorarea proprietăților senzoriale și de textură a cărnii de bovină prin utilizarea tehnologiei de maturare prin uscare, sub acțiunea enzimelor secretate de microflora naturală, care permite creșterea frăgezimii și suculenței cărnii, intensificarea culorii, aromei și mirosului specific cărnii de bovină.en_US
dc.subjectCarne de bovină, uscare, maturareen_US
dc.titleProcedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovinăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0003-3381-7511-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Bulgaru V..pdf393.51 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.