Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1497
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | en_US |
dc.contributor.author | POPESCU, Liliana | en_US |
dc.contributor.author | DUDUSH, Veaceslav | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-18T09:21:17Z | - |
dc.date.available | 2022-11-18T09:21:17Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1497 | - |
dc.description.abstract | Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu suculență și frăgezime înaltă după preparare. Avantajul invenției revendicate constă în ameliorarea proprietăților senzoriale și de textură a cărnii de bovină prin utilizarea tehnologiei de maturare prin uscare, sub acțiunea enzimelor secretate de microflora naturală, care permite creșterea frăgezimii și suculenței cărnii, intensificarea culorii, aromei și mirosului specific cărnii de bovină. | en_US |
dc.subject | Carne de bovină, uscare, maturare | en_US |
dc.title | Procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-3381-7511 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Bulgaru V..pdf | 393.51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.