Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1512
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BANTEA-ZAGAREANU, Valentina | en_US |
dc.contributor.author | NETREBA, Natalia | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-18T11:09:58Z | - |
dc.date.available | 2022-11-18T11:09:58Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1512 | - |
dc.description.abstract | Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și stabilitate microbiologică ridicată. Datorită adaosului de șrot de nucă produsul obținut are: un conținut redus de grăsimi, un conținut sporit de substanțe nutritive, proprietăți funcționale și organoleptice îmbunătățite, are loc sporirea valorii nutritive și termenului de valabilitate a acestuia. Acidul ascorbic din bomboanele cu adaos de șrot de nucă are rolul de a proteja grăsimile din șrot de procesul de râncezire și îmbogățește produsul cu vitamina C | en_US |
dc.subject | Valoare biologică, adaos de șrot | en_US |
dc.title | Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Bantea-Zagareanu V..pdf | 393.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.