Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1513
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBOEŞTEAN, Olgaen_US
dc.contributor.authorNETREBA, Nataliaen_US
dc.contributor.authorMACARI, Arturen_US
dc.date.accessioned2022-11-18T11:13:27Z-
dc.date.available2022-11-18T11:13:27Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1513-
dc.description.abstractRezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având valoarea biologică marită, cu conținutul majorat de acizi polinesaturati, ameliorate cu substanțe biologic active, vitamine, carotinoizi, substanțe tanante, fosfolipide, steroli, substanțe minerale, cu conținutul redus de zahăr, stabilitate microbiologică ridicată, indicatori calitativi superiori și cu destinație profilactică. Procedeul propus diferă prin aceea că se obţin biscuiți prin raportul echilibrat al ingredientilor și prin pregătirea minuțioasă ale semințelor de struguri și miezului ale sâmburilor de caise pentru obținerea făinurilor cu indici de calitate superioarăen_US
dc.subjectBiscuiți, făină, semințe de strugurien_US
dc.titleCompoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicatăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0002-0390-3550-
crisitem.author.orcid0000-0003-4163-3771-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Boeștean O..pdf393.58 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.