Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1521
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | MAZURU, Sergiu | en_US |
dc.contributor.author | PLATON, Andrei | en_US |
dc.contributor.author | MAZURU, Alexandru | en_US |
dc.contributor.author | BÎCIOC, Mihail | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-28T06:47:54Z | - |
dc.date.available | 2022-11-28T06:47:54Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1521 | - |
dc.description.abstract | Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică,nitrurarea. Înainte de nitrurare piesele se încălzesc până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul de nitrurare se realizează ciclic, totodată fiecare ciclu se realizează prin două semicicluri egale după durată, iar durata fiecărui semiciclu constituie 0.5, 1, 1,5 ore. Primul semiciclu include îmbogăţirea cu azot, al doilea semiciclu include disocierea stratului nitrurat - întreruperea alimentării cu amoniac. Semiciclurile se realizează la temperaturi diferite. Înainte de nitrurare se curăţă suprafaţa nitrurată prin electroliză, mecanic etc. Procesul de nitrurare se realizează la temperatură mai joasă decât temperatura transformărilor eutectoide. | en_US |
dc.subject | Prelucrare termică, deformare plastică, niturare | en_US |
dc.title | Procedeu de durificare a pieselor din oţel | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Manufacturing Engineering | - |
crisitem.author.dept | Department of Manufacturing Engineering | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Mechanical, Industrial Engineering and Transport | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Mechanical, Industrial Engineering and Transport | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Mazuru S..pdf | 393.53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.