Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1521
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMAZURU, Sergiuen_US
dc.contributor.authorPLATON, Andreien_US
dc.contributor.authorMAZURU, Alexandruen_US
dc.contributor.authorBÎCIOC, Mihailen_US
dc.date.accessioned2022-11-28T06:47:54Z-
dc.date.available2022-11-28T06:47:54Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1521-
dc.description.abstractProcedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică,nitrurarea. Înainte de nitrurare piesele se încălzesc până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul de nitrurare se realizează ciclic, totodată fiecare ciclu se realizează prin două semicicluri egale după durată, iar durata fiecărui semiciclu constituie 0.5, 1, 1,5 ore. Primul semiciclu include îmbogăţirea cu azot, al doilea semiciclu include disocierea stratului nitrurat - întreruperea alimentării cu amoniac. Semiciclurile se realizează la temperaturi diferite. Înainte de nitrurare se curăţă suprafaţa nitrurată prin electroliză, mecanic etc. Procesul de nitrurare se realizează la temperatură mai joasă decât temperatura transformărilor eutectoide.en_US
dc.subjectPrelucrare termică, deformare plastică, niturareen_US
dc.titleProcedeu de durificare a pieselor din oţelen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Manufacturing Engineering-
crisitem.author.deptDepartment of Manufacturing Engineering-
crisitem.author.parentorgFaculty of Mechanical, Industrial Engineering and Transport-
crisitem.author.parentorgFaculty of Mechanical, Industrial Engineering and Transport-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Mazuru S..pdf393.53 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.