Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1527
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BAERLE, Alexei | en_US |
dc.contributor.author | TATAROV, Pavel | en_US |
dc.contributor.author | SANDU, Iuliana | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-28T08:01:10Z | - |
dc.date.available | 2022-11-28T08:01:10Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1527 | - |
dc.description.abstract | Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția are loc într-un aparat, a cărui parte principală este un extractor rotativ, într-un anumit fel umplut cu miez de nucă și cu extractant. Rezultatul invenției este un miez de nucă cu un conținut scăzut de substanțe fenolice și de naftochinone în stare oxidată, cu o peliculă decolorată, care nu are gustul amar. | en_US |
dc.subject | Compuși fenolici, industria alimentară, miez de nucă | en_US |
dc.title | Procedeu de eliminarea a compuşilor fenolici şi naftochinonelor din pieliţa miezului de nuci (Juglans Regia L.) | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-6392-9579 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-9923-8200 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Baerle A..pdf | 393.62 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.