Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1527
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBAERLE, Alexeien_US
dc.contributor.authorTATAROV, Pavelen_US
dc.contributor.authorSANDU, Iulianaen_US
dc.date.accessioned2022-11-28T08:01:10Z-
dc.date.available2022-11-28T08:01:10Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1527-
dc.description.abstractProcesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția are loc într-un aparat, a cărui parte principală este un extractor rotativ, într-un anumit fel umplut cu miez de nucă și cu extractant. Rezultatul invenției este un miez de nucă cu un conținut scăzut de substanțe fenolice și de naftochinone în stare oxidată, cu o peliculă decolorată, care nu are gustul amar.en_US
dc.subjectCompuși fenolici, industria alimentară, miez de nucăen_US
dc.titleProcedeu de eliminarea a compuşilor fenolici şi naftochinonelor din pieliţa miezului de nuci (Juglans Regia L.)en_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-6392-9579-
crisitem.author.orcid0000-0001-9923-8200-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Baerle A..pdf393.62 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.