Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1534
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | en_US |
dc.contributor.author | RESITCA, Vladislav | en_US |
dc.contributor.author | COVALIOV, Eugenia | en_US |
dc.contributor.author | TURCANU, Dinu | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-29T16:11:08Z | - |
dc.date.available | 2022-11-29T16:11:08Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | SIMINIUC, A., CHIRSANOVA, A. REȘITCA, V., COVALIOV, E., ȚURCANU, D. Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale. Indicații metodice la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 164 p. ISBN: 978-9975-45-807-8 | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-807-8 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/20552 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1534 | - |
dc.description.abstract | Exercițiile practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale a produselor nu sunt o lucrare de referință pentru metrologia senzorială, unde se explorează testele discriminative, descriptive, hedonice, utilizate de obicei la controlul calității sau în cercetare și dezvoltare, pentru măsurarea răspunsului senzorial la alimente. Nici nu abordează prelucrarea statistică a datelor colectate, deoarece nu acesta este obiectivul lucrării. Lucrarea a fost inițiată mai degrabă din necesitatea formării studenților, care vor practica o meserie în domeniul alimentar, precum și a persoanelor care activează, direct sau indirect, în acest domeniu pentru a-și perfecționa capacitatea de a percepe, a descrie și a aprecia proprietățile organoleptice ale alimentelor într-un mod sistematic și complet. Prin cele cinci grupe de exerciții ești invitat să explorezi fiziologia simțurilor implicate în degustare, și anume, simțul olfactiv, vizual, savoarea și textura. Vei învață să stăpânești terminologia aferentă și să exersezi simțurile prin activități de învățare extrem de relevante (exerciții practice, întrebări de autoevaluare și provocări). | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.relation | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | en_US |
dc.title | Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice | en_US |
dc.type | Book | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Software Engineering and Automatics | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-6063-1731 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Computers, Informatics and Microelectronics | - |
crisitem.project.grantno | 20.80009.5107.10. | - |
crisitem.project.fundingProgram | State Programme | - |
Appears in Collections: | Books/Monographs |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Exercitii-practice-Analiza-senzoriala-produse-alimentatie-Ind-lucrari-practice-DS.pdf | 1.11 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.