Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1534
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorRESITCA, Vladislaven_US
dc.contributor.authorCOVALIOV, Eugeniaen_US
dc.contributor.authorTURCANU, Dinuen_US
dc.date.accessioned2022-11-29T16:11:08Z-
dc.date.available2022-11-29T16:11:08Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationSIMINIUC, A., CHIRSANOVA, A. REȘITCA, V., COVALIOV, E., ȚURCANU, D. Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale. Indicații metodice la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice. Chișinău, Editura „Tehnică – UTM”, 2022. 164 p. ISBN: 978-9975-45-807-8en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-807-8-
dc.identifier.urihttp://repository.utm.md/handle/5014/20552-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1534-
dc.description.abstractExercițiile practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale a produselor nu sunt o lucrare de referință pentru metrologia senzorială, unde se explorează testele discriminative, descriptive, hedonice, utilizate de obicei la controlul calității sau în cercetare și dezvoltare, pentru măsurarea răspunsului senzorial la alimente. Nici nu abordează prelucrarea statistică a datelor colectate, deoarece nu acesta este obiectivul lucrării. Lucrarea a fost inițiată mai degrabă din necesitatea formării studenților, care vor practica o meserie în domeniul alimentar, precum și a persoanelor care activează, direct sau indirect, în acest domeniu pentru a-și perfecționa capacitatea de a percepe, a descrie și a aprecia proprietățile organoleptice ale alimentelor într-un mod sistematic și complet. Prin cele cinci grupe de exerciții ești invitat să explorezi fiziologia simțurilor implicate în degustare, și anume, simțul olfactiv, vizual, savoarea și textura. Vei învață să stăpânești terminologia aferentă și să exersezi simțurile prin activități de învățare extrem de relevante (exerciții practice, întrebări de autoevaluare și provocări).en_US
dc.language.isootheren_US
dc.relation20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea meaen_US
dc.titleExerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practiceen_US
dc.typeBooken_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Software Engineering and Automatics-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.orcid0000-0002-6063-1731-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Computers, Informatics and Microelectronics-
crisitem.project.grantno20.80009.5107.10.-
crisitem.project.fundingProgramState Programme-
Appears in Collections:Books/Monographs
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Exercitii-practice-Analiza-senzoriala-produse-alimentatie-Ind-lucrari-practice-DS.pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.