Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1591
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorPATRAS, Antoanelaen_US
dc.contributor.authorDESEATNICOV, Olgaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2022-12-26T07:24:31Z-
dc.date.available2022-12-26T07:24:31Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1591-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la industria uleiurilor şi grăsimilor, în particular la un procedeu de obţinere a sosului funcţional. Procedeul, conform invenţiei, include amestecarea extractului liposolubil de fructe de cătină sau de păducel, sau de măceşe, uleiului de floarea soarelui, laptelui praf, acidului acetic, bicarbonatului de sodiu, prafului de ouă, zahărului tos, sării, muştarului praf, amidonului de porumb, acidului citric şi apei potabile, încălzirea amestecului până la temperatura de 95,0...98,0 C, omogenizarea timp de 12...15 min, răcirea până la temperatura de 20...25 C şi ambalarea.en_US
dc.relation.ispartofseriesMD 1620;-
dc.subjectSos funcțional, cătină, sortare, păducelen_US
dc.titleProcedeu de obţinere a sosului funcţionalen_US
dc.typePatenten_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
MD 1620 BDI Procedeu sos functional.pdf510.32 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.