Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1801
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSANDULACHI, Elisavetaen_US
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.date.accessioned2023-11-01T22:03:06Z-
dc.date.available2023-11-01T22:03:06Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationSANDULACHI E., BULGARU, V. Microbiologia industrială. Ciclu de prelegeri, partea I. Chișinău, UTM, 2021, 102 p. ISBN 978-9975-45-751-4en_US
dc.identifier.urihttp://repository.utm.md/handle/5014/19321-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1801-
dc.description.abstractMicrobiologia industrială folosește diferite microorganisme, cum ar fi organisme naturale, mutanți selectați de laborator sau chiar organisme modificate genetic, pentru a produce o varietate foarte mare de produse industriale în cantități mari. Orice proces biotehnologic trebuie să utilizeze microorganisme incluse în lista FDA, considerate în general microorganisme sigure, în special, când sunt utilizate la fabricarea produselor alimentare. Microorganismele sunt utilizate pe scară largă în procesele industriale. Ele sunt cruciale la producerea unei variet ăți de metaboliți, cum ar fi etanolul, butanolul, acidul lactic și riboflavina, precum și pentru transformarea substanțelor chimice care ajută la reducerea poluării mediului. Prin ingineria microbiană, biosinteza are potențialul de a produce mii de substanțe chimice folosite în viața de zi cu zi. Ingineria metabolică și ingineria genetică sunt domenii conduse de manipularea genelor, a sistemelor de reglare genetică și a căilor enzimatice pentru dezvoltarea tulpinilor microbiene extrem de productive. În prezent, dezvoltarea unor noi strategii antimicrobiene vizează compuşii naturali cu efect microbicid / microbiostatic sau antipatogenic, care atenuează virulenţa bacteriană fără a interfera cu creşterea microbiană. Ciclul de prelegeri la disciplina Microbiologia industrială este formată din 2 părți. În partea I sunt incluse temele ce vizează aspectele generale ale microbiologiei industriale, microorganisme și enzime utilizate în industria alimentară, caracteristica bioreactoarelor pentru cultivarea microorganismelor, repartizarea schematică a unui proces biotehnologic, metaboliți primari și secundari, metode de dezintergrare a celulelor microbiene, biomasa microbiană ca sursă de obținere a proteinelor și produselor industriale derivate de microorganisme.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.titleMicrobiologia industrială. Partea I. Ciclu de prelegeri.en_US
dc.typeBooken_US
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:Books/Monographs
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Microbiologia-industriala-Ciclu-prelegeri-P1_DS.pdf1.58 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.