Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2266
Title: The influence of crown structure and formation methods on the development and fruiting of sea buckthorn plants
Authors: POPA, Sergiu 
CIMPOIEŞ, Gheorghe 
BURDUJA, Valeriu 
MACARI, Ana 
Keywords: cătină albă;soi;conducerea
Issue Date: 2022
Source: POPA, Sergiu, CIMPOIEŞ, Gheorghe, BURDUJA, Valeriu, MACARI, Ana. The influence of crown structure and formation methods on the development and fruiting of sea buckthorn plants. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: Print-Caro, 2023, pp. 52-54. ISBN 978-9975-165-51-8..
Conference: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective
Abstract: 
În procesul de elaborare a noilor forme de coroană este importantă analiza comportamentului plantelor la măsurile agrotehnice aplicate la formarea coroanelor. Creșterea însumată a ramurilor anuale nu este asigurată statistic ia se modifică în funcție de măsurile agrotehnice aplicate. Parametrii coronamentului sunt influențați de principiul de conducere a coroanelor. Ansamblul vegetativ al coronamentelor se modificăreieșind din principiile de formare și conducere a pomilor. Cele mai productive forme de coroană au fost coroana: pom cu tăierea anuală a ramurilor cu fructe și piramida mixtă fiind analizată productivitatea în raport cu secțiunea transversală a trunchiului.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/2266
ISBN: 978-9975-165-51-8
Appears in Collections:Conference Abstracts

Files in This Item:
File Description SizeFormat
52-54_39.pdf506.29 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.