Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2292
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMADAN, Elenaen_US
dc.date.accessioned2023-12-16T17:53:00Z-
dc.date.available2023-12-16T17:53:00Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationMADAN, Elena. Blidarul – element de bază al mobilierului din bucătăria țărănească din Basarabia. In: Patrimoniul cultural: cercetare, valorificare, promovare, Ed. 14, 30-31 mai 2022, Chișinău. Chișinău: Institutul Patrimoniului Cultural, 2022, Ediția 14, R, p. 84. ISBN 978-9975-84-158-0.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-84-158-0-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2292-
dc.description.abstractBlidarul este una din piesele de bază care nu putea să lipsească în interiorul gospodăriei țărănești, reieșind din funcția pe care o îndeplinea și anume, suportul unde se păstrau blide, vase, tacâmuri. Treptat odată cu apariția dulapurilor, această piesă apare tot mai rar în casele de la țară. Astăzi mai mulți designeri de interior propun amenajări de case în stil rustic. Stilul rustic înseamnă utilizarea materialelor din lemn și piatră, plante, motive folclorice și decorațiuni tradiționale. Utilizarea unor piese de mobilier tradițional sunt binevenite pentru completarea unui interior în stil rustic, astfel, în interiorul modern apar unele piese cum sunt: lăzi, bănci, bufete, și nu în ultimul rând – blidarele. Toate aceste piese necesită o analiză detaliată separată, pentru a observa cum ele au evoluat de-a lungul timpului.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.titleBlidarul – element de bază al mobilierului din bucătăria țărănească din Basarabiaen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferencePatrimoniul cultural: cercetare, valorificare, promovareen_US
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Conference Abstracts
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-84_6.pdf129.05 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.