Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/2369
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | RUDI, Ludmila | en_US |
dc.contributor.author | CHIRIAC, Tatiana | en_US |
dc.contributor.author | CEPOI, Liliana | en_US |
dc.contributor.author | RUDIC, Valeriu | en_US |
dc.contributor.author | VALUȚA, Ana | en_US |
dc.contributor.author | DJUR, Svetlana | en_US |
dc.contributor.author | DONI, Veronica | en_US |
dc.contributor.author | CODREANU, Liviu | en_US |
dc.contributor.author | MISCU, Vera | en_US |
dc.contributor.author | ROTARI, Ion, | en_US |
dc.contributor.author | TAŞCA, Valentina | en_US |
dc.date.accessioned | 2023-12-21T07:16:05Z | - |
dc.date.available | 2023-12-21T07:16:05Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/2369 | - |
dc.description.abstract | Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide omega-3. Cultivarea microalgei se realizează pe un mediu nutritiv ce conţine AuNP de 5 nm, stabilizate în citrat, 4,8-5,1 nM, la temperatura de 25-28°C, pH 6,8-7,2, iluminarea continuă de 50-57 μM fotoni/m2⸱s, timp de 14 zile. Procedeul asigură sporirea cu 52% a conținutului de lipide în biomasa de porfiridium, care poate servi ca materie primă pentru dezvoltarea de noi preparate și nutraceutice cu proprietăți polivalente. | en_US |
dc.subject | Porphyridium cruentum, biomasă, lipide omega-3 | en_US |
dc.title | Procedeu de obținere a biomasei microalgei roșii Porphyridium cruentum – sursă de lipide omega-3 cu proprietăți polivalente | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | Proinvent 2023 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2023_Gold_Rudi L..pdf | 699.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.