Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2416
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.date.accessioned2023-12-27T05:40:11Z-
dc.date.available2023-12-27T05:40:11Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2416-
dc.description.abstractProcedeul de obținere a pandișpanului funcțional cu adaos de făină din semințe de armurariu, are loc după cum urmează: Făinurile de grâu și armurariu sunt cernute de 2-3 ori și amestecate. Ouăle sunt spălate și dezinfectate, iar albușul este separat de gălbenuș. Albușul de ou este spumat la turații mici și apoi mari ale mașinii de spumat prin combinarea treptată cu 60...70% zahăr până la obținerea unei spume stabile și lucioase, cu vârfuri semi-tari. Gălbenușurile sunt bătute cu restul cantității de zahăr 30...40% până la dizolvarea completă a cristalelor de zahăr. Compoziția de albușuri este amestecată cu compoziția de gălbenușuri. Peste amestecul de albușuri și gălbenușuri se adaugă treptat, în 2-3 reprize, compoziția din făina de grâu și armurariu.en_US
dc.subjectsemințe de armurariu, făinuri, grîuen_US
dc.titleProcedeu de obținere a pandișpanului funcțional cu făină din semințe de armurariuen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceUGAL Invent 2023en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
UGALInvent_2023_Gold_Covaliov E..pdf1.4 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.