Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2430
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorTURCANU, Dinuen_US
dc.date.accessioned2023-12-27T08:30:01Z-
dc.date.available2023-12-27T08:30:01Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2430-
dc.description.abstractAvantajele invenției constau în: creșterea valorii nutriționale a probelor de pâine fără gluten, prin adausul de pulpă din frunze de spanac; îmbogățirea cu vitamine ca: piridoxina, piridoxină, riboflavină, folați, niacină, fibre alimentare solubile și fier și, astfel profilaxia și ameliorarea unui șir de afecțiuni precum hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, acneea etc., iar datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, stimularea apetitului și sprijinul convalescenței; cantitate redusă de zahăr (1,1…1,5%) în comparație cu cea mai apropiată soluție (4,01%); simplitatea dozării componentelor și procedeului de obținere a aluatului; îmbunătățirea indicilor organoleptici, în special a indicilor de textură și celor cromatici; proprietăți de textură stabile, cu pori bine formați, cu miez elastic.en_US
dc.subjectvaloare nutrițională, pâine fără glutenen_US
dc.titleProcedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea)en_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceUGAL Invent 2023en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Software Engineering and Automatics-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Computers, Informatics and Microelectronics-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
UGALInvent_2023_Gold_Siminiuc R..pdf1.39 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.