Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2439
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.contributor.authorPOPESCU, Lilianaen_US
dc.contributor.authorDUDUSH, Veaceslaven_US
dc.date.accessioned2023-12-28T07:23:57Z-
dc.date.available2023-12-28T07:23:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2439-
dc.description.abstractSe propune un procedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovină, care include obținerea secțiunilor distincte (antricot, vrăbioară, mușchiuleț) cu masa cuprinsă între 8-10 kg din părți ale carcasei / semicarcasei de bovină rasa Black Angus. Tăiturile sunt plasate separat pe stilaje în camera de maturare, respectând distanța între bucățile de carne de 7-10 cm. Maturarea prin uscare se realizeză la temperatura de +2...+4˚C, umiditatea relativă 75...80%, viteza de circulație a aerului 0,5...2 m/s, timp de 21 zile, 28 zile, 35 zile. După maturare de pe suprafața secțiunilor de carne se îndepărtează stratul de carne uscată, se feliază în bucăți de aproximativ 250-450 g (în funție de secțiunile carcasei / semicarcasei supuse procesului de maturare prin uscare) și se ambalează sub vid în în folie contractibilă. Se obține cărne de bovină maturată prin uscare, cu caracteristici organoleptice și proprietăți de textură îmbunătățite, fără utilizarea ingredienților / enzimelor comerciale, materiale de ambalaj pentru intensificarea proceselor de maturare.en_US
dc.subjectCarne de bovină, uscare, maturareen_US
dc.titleProcedeu de maturare prin uscare a cărnii de bovinăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceUGAL Invent 2023en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0003-3381-7511-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
UGALInvent_2023_Gold_Bulgaru V..pdf1.34 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.