Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2445
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSUHODOL, Nataliaen_US
dc.contributor.authorCEȘKO, Tatianaen_US
dc.contributor.authorDESEATNICOV, Olgaen_US
dc.contributor.authorRUSEVA, Olgaen_US
dc.contributor.authorRESITCA, Vladislaven_US
dc.contributor.authorGHENDOV-MOŞANU, Alionaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2023-12-28T08:11:54Z-
dc.date.available2023-12-28T08:11:54Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2445-
dc.description.abstractProcesul de fabricare a produselor gelatinoase dulci, caracterizat prin faptul că gelatina este hidratată în 50% din cantitatea totală de apă, adăugând soluție de zahăr preparată din apă încălzită la temperatura de 103...107 °C și zahăr., sucul de lamaie, și spumat până la temperatura de 60...65 °C, unde se adaugă pulbere de coaja de struguri rosii sau tescovin de mere, sau tescovin de piersici, sau pulpa de dovleac in cantitate de 1,5...15% fata de masa produsului. Pulberele s-au obținut la uscarea produsului la o temperatură de 40...65 °C având o umiditate finală de 5...8 %, măcinată până la o dimensiune a granulelor de 10...60 µm, cernută; amestecată cu extractul hidroalcoolic în cantitate de 0,5...5% în raport cu masa produsului. Amestecul se omogenizează până se formează o spumă stabilă, se modelează și se stabilizează la o temperatură de 18...25 °C timp de 2-4 ore, se stropește cu un amestec de zahăr pudră și amidon în raport de 1:1, ambalat si depozitat la o temperatura de 18-25 °C.en_US
dc.subjectproduse gelatinoase, suc de lămîie, tescovin de mereen_US
dc.titleProcedeu de fabricare a produselor gelatinoase dulci cu valoare biologică înaltăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceUGAL Invent 2023en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-6063-1731-
crisitem.author.orcid0000-0001-5214-3562-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
UGALInvent_2023_Silver_Suhodol N..pdf1.46 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.