Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/2500
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorMACARI, Arturen_US
dc.date.accessioned2024-01-03T08:38:48Z-
dc.date.available2024-01-03T08:38:48Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/2500-
dc.description.abstractInvenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albă. Procedeul, conform invenţiei, include sortarea, spălarea şi pasarea fructelor de cătină, trecerea acestora printr-o sită care asigură separarea seminţelor şi pieliţei cu obţinerea unui piure de fructe de cătină, adăugarea în piure a zahărului, scorţişoarei, cuişoarelor, nucşoarei, agar-agarului şi steviei, după care urmează tratarea termică a amestecului obţinut la temperatura de 70...75°C timp de 10 min.en_US
dc.relation.ispartofseriesMD 1675;-
dc.subjectsos funcțional, cătină albă, separareen_US
dc.titleProcedeu de obţinere a sosului funcţional din fructe de cătină albăen_US
dc.typePatenten_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.orcid0000-0003-4163-3771-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Patents
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Brevet 1675.pdf482.61 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.