Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/662
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBABCENCO, Coraliaen_US
dc.contributor.authorCAZAC, Vioricaen_US
dc.date.accessioned2020-12-30T14:04:28Z-
dc.date.available2020-12-30T14:04:28Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationBABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica. Tradițiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldova. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile. Editia 5, 24 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul Patrimoniului Cultural, 2020, p. 20. ISBN 978-9975-52-222-9.en_US
dc.identifier.urihttps://ibn.idsi.md/vizualizare_articol/114852-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/662-
dc.description.abstractCalitatea vieții reprezintă subiectul de interes pentru multe domenii, inclusiv și pentru cel alimentar. Realizările actuale în domeniul alimentar oferă noi soluții gastronomice spectaculoase prin aspectul conținutului, dar și a soluțiilor estetice. Credem cu certitudine că, sănătatea unei națiuni derivă din valorile nutritive oferite de bucatele tradiționale ale fiecărui popor, ce au stabilite tradiții culinare dezvoltate și transmise secole și milenii la rând. Bucatele tradiționale, la rândul său, presupun utilizarea ingredientelor de geneză locală, ce în accepțiunea multor specialiști în domeniu, cumulează valori derivate din oportunitățile naturale ale Republicii Moldova de care se bucură din plin. Acestea vizează mediul, tehnologiile de creștere, tehnologiile de prelucrare, rodnicia și bogăția pământului, dar și generozitatea solară.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectuscățeien_US
dc.subjectrețetăen_US
dc.subjectingredienteen_US
dc.subjectrachiuen_US
dc.subjectbucate dulcien_US
dc.titleTradițiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldovaen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferința științifică internațională Valorificarea patrimoniului otnocultural în cercetare și educațieen_US
dc.identifier.doi978-9975-52-222-9-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
crisitem.author.deptDepartment of Textile and Polygraphy-
crisitem.author.parentorgFaculty of Textiles and Polygraphy-
Appears in Collections:Conference Abstracts
Files in This Item:
File Description SizeFormat
20-20_24 (1).pdf197.02 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.