Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/663
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CAZAC, Viorica | en_US |
dc.contributor.author | CÎRJĂ, Jana | en_US |
dc.contributor.author | GROSU, Carolina | en_US |
dc.contributor.author | GUTIUM, Olga | en_US |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T14:19:11Z | - |
dc.date.available | 2020-12-30T14:19:11Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | CAZAC, Viorica; CÎRJA, Jana; GROSU, Carolina; GUTIUM, Olga; SIMINIUC, Rodica. Sarmalele – diversitate și tradiții. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile. Editia 5, 24 noiembrie 2020, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul Patrimoniului Cultural, 2020, p. 30. ISBN 978-9975-52-222-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-52-222-9 | - |
dc.identifier.uri | https://ibn.idsi.md/vizualizare_articol/114864 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/663 | - |
dc.description.abstract | Bucătăria tradițională din spațiul basarabean este rezultatul sintezei în timp a gusturilor, ideilor și obiceiurilor gastronomice. Cunoașterea ingredientelor utilizate, a termenilor, tehnologiilor de preparare, semnificației și tradițiilor reprezintă un obiectiv educațional, dar și de cercetare care merită atenție în vederea asigurării continuității ei. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.subject | găluște | en_US |
dc.subject | umplutură | en_US |
dc.subject | frunze | en_US |
dc.subject | condimente | en_US |
dc.subject | formă | en_US |
dc.title | Sarmalele – diversitate și tradiții | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.conference | Conferința științifică internațională Valorificarea patrimoniului otnocultural în cercetare și educație | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Textile and Polygraphy | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Textiles and Polygraphy | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | Conference Abstracts |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
30-30_22.pdf | 177.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.