Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/874
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSANDU, Iulianaen_US
dc.date.accessioned2021-10-17T17:53:46Z-
dc.date.available2021-10-17T17:53:46Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/874-
dc.description.abstractA fost elaborat procedeul de depunere a filmelor bio-polimerice în bază compozițiilor de pectină și alți biopolimeri (gelatină, arabinoxilan, amidon) pe suprafața complexă (neregulată) a miezului de nucă. Noutatea procedeului constă în faptul, că în timpul tratării rapide cu soluțiile vâscoase, care conțin compoziții de biopolimeri, miezul de nuci practic nu se gomflează, astfel păstrând forma și dimensiunile caracteristice. Prin urmare, etapa costisitoare a uscării suplimentare a miezului nu este necesară. Alta etapa importantă a procedeului constă în utilizarea cantităților fiziologice a agentului de cross-linking, (E509 - clorură de calciu), care este folositor pentru organismul uman.en_US
dc.subjectprocedeu, pectină, miez de nucăen_US
dc.titlePROTECȚIE ANTIOXIDANTĂ ȘI MECANICĂ A MIEZULUI DE NUCĂ PRIN INTERMEDIUL FILMELOR COMESTIBILE DIN COMPOZIȚII DE BIOPOLIMERIen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceICE USV 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE_USV_2021_Gold_Sandu I..pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.