Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/874
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | SANDU, Iuliana | en_US |
dc.date.accessioned | 2021-10-17T17:53:46Z | - |
dc.date.available | 2021-10-17T17:53:46Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/874 | - |
dc.description.abstract | A fost elaborat procedeul de depunere a filmelor bio-polimerice în bază compozițiilor de pectină și alți biopolimeri (gelatină, arabinoxilan, amidon) pe suprafața complexă (neregulată) a miezului de nucă. Noutatea procedeului constă în faptul, că în timpul tratării rapide cu soluțiile vâscoase, care conțin compoziții de biopolimeri, miezul de nuci practic nu se gomflează, astfel păstrând forma și dimensiunile caracteristice. Prin urmare, etapa costisitoare a uscării suplimentare a miezului nu este necesară. Alta etapa importantă a procedeului constă în utilizarea cantităților fiziologice a agentului de cross-linking, (E509 - clorură de calciu), care este folositor pentru organismul uman. | en_US |
dc.subject | procedeu, pectină, miez de nucă | en_US |
dc.title | PROTECȚIE ANTIOXIDANTĂ ȘI MECANICĂ A MIEZULUI DE NUCĂ PRIN INTERMEDIUL FILMELOR COMESTIBILE DIN COMPOZIȚII DE BIOPOLIMERI | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ICE USV 2021 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ICE_USV_2021_Gold_Sandu I..pdf | 1.14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.