Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/881
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.contributor.authorNETREBA, Nataliaen_US
dc.date.accessioned2021-10-17T18:37:56Z-
dc.date.available2021-10-17T18:37:56Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/881-
dc.description.abstractCarnea de bovină este apreciată pentru conținutul său important de macronutrienți în asigurarea unei diete sănătoase și echilibrate. Conținutul de proteine, enzime proteolitice împreună cu viteza de contracție musculară (carne de bovină - contracție lentă), tipul de metabolism (oxidativ pentru carnea de bovină) determină variația vitezei de maturare a tipului de mușchi. Acest indicator este cel mai scăzut pentru carne de bovină în comparație cu alte tipuri de carne. Astfel, carnea de bovină la pregătirea pentru consum este supusă unor tratamente termice mai lungi, care au un efect negativ asupra compoziției chimice inițiale. În acest context, pentru a obține caracteristici ridicate de frăgezime, suculență, consistență, carnea de bovină poate fi supusă procesului de maturare prin uscată, cu parametrii controlați în camera de maturare.en_US
dc.subjectcarne, bovină, proteine, enzimeen_US
dc.titleELABORAREA ȘI IMPLEMENTAREA TEHNOLOGIEI INOVAȚIONALE DE MATURARE PRIN USCARE A CĂRNII DE BOVINĂ ”DRY AGED BEEF”en_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceICE-USV 2021en_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE_USV_2021_Silver_Bulgaru V..pdf1.2 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.