Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/886
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCAPCANARI, Tatianaen_US
dc.contributor.authorCHIRSANOVA, Auricaen_US
dc.contributor.authorSTURZA, Rodicaen_US
dc.date.accessioned2021-10-18T05:38:55Z-
dc.date.available2021-10-18T05:38:55Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/886-
dc.description.abstractCercetarea este dedicată creării de noi produse funcționale folosind compuși bioactivi extrași din materiale vegetale autohtone. A fost dezvoltată tehnologia unui hummus funcțional pe bază de semințe de Cannabis sativa L. Alimentele funcționale sunt un concept cheie pentru viitorul nutriției ca știință, deoarece rezultă din implementarea în nutriție a tuturor cunoștințelor științifice de bază care s-au acumulat în ultimele două sau trei decenii. Alimentele funcționale sunt căutate tot mai mult de către consumatori. Dezvoltarea acestor produse este destul de complexă, costisitoare și riscantă deoarece acestea trebuie să răspundă unor exigențe înalte și clare mai ales pentru unele categorii speciale de consumatori.en_US
dc.subjectproduse funcționale, humus funcționalen_US
dc.titleHUMMUS FUNCȚIONAL PE BAZĂ DE SEMINȚE DE CANNABIS SATIVA L. AUTOHTONEen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceICE-USV 2021en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Oenology and Chemistry-
crisitem.author.orcid0000-0002-0056-5939-
crisitem.author.orcid0000-0002-9552-1671-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:02-Silver Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ICE_USV_2021_Silver_Capcanari T..pdf1.21 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.