Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/980
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGRUMEZA, Irinaen_US
dc.date.accessioned2021-11-05T12:15:13Z-
dc.date.available2021-11-05T12:15:13Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationGRUMEZA, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-699-9.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-699-9-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/980-
dc.description.abstractÎn lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectindicatori fizico-chimicien_US
dc.subjectmetale greleen_US
dc.subjectindicatori funcțional-tehnologicien_US
dc.subjectsemifabricateen_US
dc.titleIndicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâuen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1other-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-419-422.pdf679.85 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.