Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/980
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | en_US |
dc.date.accessioned | 2021-11-05T12:15:13Z | - |
dc.date.available | 2021-11-05T12:15:13Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | GRUMEZA, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-699-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-699-9 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/980 | - |
dc.description.abstract | În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.subject | indicatori fizico-chimici | en_US |
dc.subject | metale grele | en_US |
dc.subject | indicatori funcțional-tehnologici | en_US |
dc.subject | semifabricate | en_US |
dc.title | Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.relation.conference | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor | en_US |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
Appears in Collections: | Journal Articles |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
p-419-422.pdf | 679.85 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.