Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/982
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMAZUR, Mihailen_US
dc.date.accessioned2021-11-05T12:18:52Z-
dc.date.available2021-11-05T12:18:52Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationMAZUR, Mihail. Posibilități de utilizare a saponinelor de origine vegetală în industria alimentară. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, pp. 426-427. ISBN 978-9975-45-699-9.en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-699-9-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/982-
dc.description.abstractSaponinele sunt metaboliți secundari produși de numeroase plante. Ca agenți tensioactivi naturali neionici, saponinele găsesc o utilizare pe scară largă ca agenți de emulsionare și spumare în industria alimentară. Pot fi recomandați în calitate de agenți antimicrobieni și agenți antifungici. Pentru proprietățile fizico-chimice ale saponinelor, aceștia sunt recomandați pentru procesarea produselor lactate. Principalele surse de saponine sunt leguminoasele (soia, năut, fasole, linte, alune, specii de allium (praz, usturoi), sparanghel, ceai, spanac, sfeclă de zahăr, schinduf, lucernă, castan și lemn dulce, care pot avea diferite aplicații în industria alimentară. Saponinele includ un grup divers de compuși naturali, care având diferite proprietăți fizico-chimice și biologice sunt intens folosiți în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică, cu scopul creării produselor noi.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectsaponineen_US
dc.subjectplanteen_US
dc.subjectproprietățien_US
dc.subjectproduse noien_US
dc.titlePosibilități de utilizare a saponinelor de origine vegetală în industria alimentarăen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-426-427.pdf657.04 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.