Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/996
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | VEREJAN, Ana | en_US |
dc.contributor.author | HARITONOV, Svetlana | en_US |
dc.contributor.author | MUNTEANU, Diana | en_US |
dc.contributor.author | COVACI, Ecaterina | en_US |
dc.contributor.author | SCUTARU, Iurie | en_US |
dc.contributor.author | DRUȚĂ, Raisa | en_US |
dc.contributor.author | SUBOTIN, Iurie | en_US |
dc.contributor.author | GUREV, Angela | en_US |
dc.contributor.author | DRAGANCEA, Veronica | en_US |
dc.contributor.author | DRUȚĂ, Vadim | en_US |
dc.contributor.author | BAERLE, Alexei | en_US |
dc.date.accessioned | 2021-11-08T05:19:41Z | - |
dc.date.available | 2021-11-08T05:19:41Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Chimia aplicată pentru ingineri: Manual / Sturza Rodica, Verejan Ana, Haritonov Svetlana [et al.]; redactor responsabil: Subotin Iurie; Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Tehnologia Alimentelor. – Chişinău: TehnicaUTM, 2021. – 356 p. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-698-2 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/996 | - |
dc.description.abstract | Chimia este o știință fundamentală, care oferă cunoștințe aprofundate despre materie, energie și reacțiile dintre diferite substanțe, fiind asociată cu dezvoltarea unor industrii precum metalurgia, construcția de mașini, ingineria mecanică, transportul, producția de materiale de construcții, electronice, industria ușoară, industria alimentară, farmaceutică, biomedicină etc. Activitatea de succes a inginerului este posibilă numai pe baza unei înțelegeri armonioase a lumii, a mediului, a unei căutări conștiente a soluțiilor problemelor apărute în activitatea cotidiană. Prin urmare, cunoașterea disciplinelor științifice și naturale fundamentale, inclusiv a chimiei, devine o bază necesară pentru asigurarea unei activități profesionale fructuoase a absolvenților universității și a capacității de a soluționa problemele curente și posibilele probleme globale. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Tehnica-UTM | en_US |
dc.title | Chimia aplicată pentru ingineri | en_US |
dc.type | Book | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | other | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Civil Engineering and Geodesy | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.dept | Department of Oenology and Chemistry | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9552-1671 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-8108-4810 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-9199-5183 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5570-4713 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-8493-5257 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-5938-0410 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-6392-9579 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Constructions, Geodesy and Cadastre | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | Books/Monographs |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ChimiaAplicata_ingineri_Manual_DS.pdf | 449.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.