Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1082
Title: Procedeu de uscare a seminţelor de struguri
Authors: BERNIC, Mircea 
TISLINSCAIA, Natalia 
BALAN, Mihail 
VIŞANU, Vitali 
MELENCIUC, Mihail 
Keywords: Procedue de uscare, produse granulare, metodă combinată
Issue Date: 2021
Abstract: 
Invenția se referă la un procedeu de uscare prin metodă combinată a produselor granulare în strat suspendat, și poate fi aplicată la întreprinderile din industria alimentară, în laboratoare de cercetare și centre de cercetare care au legătură cu procesul de uscare.
Uscarea prin metoda combinată a produselor granulare în strat suspendat este asigurată de un procedeu, care conform invenției, constă în executarea următoarelor etape:
Etapa I, presupune antrenarea produsului granular în strat suspendat, într-un tub, de către un curent de aer cald cu temperatura de 70ºC, în care se dezvoltă o viteză de 11,4m/s, cu un debit de 430m3/h.
Etapa II necesită pornirea generatorului de microunde, la regim de 600W, cu frecvența de 2450MHz.
Etapa III presupune că după un timp de 160min. are loc auto separarea primelor granule din stratul suspendat, ele avînd cea mai mică masă și concentrație de umiditate, după care sunt urmate de restul granulelor independență de masă și conținutul de umiditate pentru fiecare granulă în parte, iar la sfîrșit, după o perioadă de 210 min., sunt separate și granulele, ce au avut inițial o masă mai mare și un conținut de umiditate ridicat. Astfel obținem un produs cu un grad ridicat de uniformitate a uscării.
Description: 
MD 1579 Y
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1082
Appears in Collections:02-Patents

Files in This Item:
File Description SizeFormat
60. MD 1579 Y Procedeu de uscare a seminţelor de struguri.pdf358.2 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.