Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1265
Title: | Utilizarea cojilor de nuci in fermentarea oțetului | Authors: | Boistean, Alina CHIRSANOVA, Aurica SIMINIUC, Rodica GAINA, Boris |
Keywords: | Oțet, vin alb, coji de nuci, fermentare | Issue Date: | 2021 | Conference: | InfoInvent 2021 | Abstract: | Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate și uscate la o temperatură de T = + 32 ± 2 ° C timp de 48 de ore. Care se acoperă cu cultura starter care constă din oțet de vin crud, într-un raport de 1: 3, timp de 48 de ore la o temperatură de 20 ± 2 ° C, pentru a inocula bacteriile acetice pe suprafața substratului. După macerare, substratul este drenat și înlocuit cu vin alb într-un raport de 1: 4 pentru a efectua fermentarea acetică |
URI: | http://cris.utm.md/handle/5014/1265 |
Appears in Collections: | 02-Silver Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Infoinvent_2021_Silver_Boiștean A..pdf | 1.08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.