Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1377
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPOPA, Nicolaeen_US
dc.contributor.authorGRUMEZA-CLEFOS, Irinaen_US
dc.date.accessioned2022-08-24T12:11:02Z-
dc.date.available2022-08-24T12:11:02Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationCite asSM ISO690:2012POPA, Nicolae; GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Diversificarea sortimentului de produse din carne cu utilizarea cărnii de iepure. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, pp. 502-506. ISBN 978-9975-45-828-3..en_US
dc.identifier.isbn978-9975-45-828-3-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1377-
dc.description.abstractSunt prezentate rezultatele studiilor privind diversificare sortimentului de produse din carne cu utilizarea rațională a cărnii de iepure. Se ia în considerare starea actuală a creșterii iepurilor la scară mondială și națională. S-au prezentat date despre compoziția chimică ale cărnii de iepure în comparație cu alte specii de animale. Se arată absența în Republica Moldova a produselor din carne de iepure, atât a rețetelor de fabricației, cât și a tehnologiei. Se remarcă faptul că carnea de iepure satisface mai mult de 50% din aportul zilnic de proteine animale, ceea ce face posibilă atribuirea produselor din carne de iepure la produsele funcționale fără a adăuga materii prime suplimentare.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectcompoziția chimicăen_US
dc.subjectproduse din carne de iepureen_US
dc.subjectrețete de fabricațieen_US
dc.subjectalimente sănătoaseen_US
dc.subjectalimente funcționaleen_US
dc.titleDiversificarea sortimentului de produse din carne cu utilizarea cărnii de iepureen_US
dc.typeArticleen_US
dc.relation.conferenceConferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranziloren_US
item.languageiso639-1other-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
Appears in Collections:Journal Articles
Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-502-506_0.pdf912.6 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.