Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1377
Title: Diversificarea sortimentului de produse din carne cu utilizarea cărnii de iepure
Authors: POPA, Nicolae 
GRUMEZA-CLEFOS, Irina 
Keywords: compoziția chimică;produse din carne de iepure;rețete de fabricație;alimente sănătoase;alimente funcționale
Issue Date: 2022
Source: Cite asSM ISO690:2012POPA, Nicolae; GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Diversificarea sortimentului de produse din carne cu utilizarea cărnii de iepure. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor. Vol.1, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, pp. 502-506. ISBN 978-9975-45-828-3..
Conference: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor 
Abstract: 
Sunt prezentate rezultatele studiilor privind diversificare sortimentului de produse din carne cu utilizarea rațională a cărnii de iepure. Se ia în considerare starea actuală a creșterii iepurilor la scară mondială și națională. S-au prezentat date despre compoziția chimică ale cărnii de iepure în comparație cu alte specii de animale. Se arată absența în Republica Moldova a produselor din carne de iepure, atât a rețetelor de fabricației, cât și a tehnologiei. Se remarcă faptul că carnea de iepure satisface mai mult de 50% din aportul zilnic de proteine animale, ceea ce face posibilă atribuirea produselor din carne de iepure la produsele funcționale fără a adăuga materii prime suplimentare.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1377
ISBN: 978-9975-45-828-3
Appears in Collections:Journal Articles

Files in This Item:
File Description SizeFormat
p-502-506_0.pdf912.6 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check

Altmetric


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.