Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1498
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | CUȘMENCO, Tatiana | en_US |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | en_US |
dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | en_US |
dc.contributor.author | SANDULACHI, Elizaveta | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-18T09:25:27Z | - |
dc.date.available | 2022-11-18T09:25:27Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1498 | - |
dc.description.abstract | Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de vacă. Amestecul de lapte influenţează pozitiv numărul de microorganisme viabile, cauzate de prezenţa factorilor cu acţiune prebiotică; micșorează timpul de fermentare; oferă valoare biologică sporită; prezintă caracteristici senzoriale înalte și proprietăți reologice îmbunătățite. | en_US |
dc.subject | Iaurt, fructe, lapte | en_US |
dc.title | Procedeu de obținere a iaurtului din lapte de capră și de vacă | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0001-6628-0752 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4163-3771 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Cușmenco T..pdf | 393.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.