Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1498
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCUȘMENCO, Tatianaen_US
dc.contributor.authorMACARI, Arturen_US
dc.contributor.authorBULGARU, Vioricaen_US
dc.contributor.authorSANDULACHI, Elizavetaen_US
dc.date.accessioned2022-11-18T09:25:27Z-
dc.date.available2022-11-18T09:25:27Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1498-
dc.description.abstractRezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de vacă. Amestecul de lapte influenţează pozitiv numărul de microorganisme viabile, cauzate de prezenţa factorilor cu acţiune prebiotică; micșorează timpul de fermentare; oferă valoare biologică sporită; prezintă caracteristici senzoriale înalte și proprietăți reologice îmbunătățite.en_US
dc.subjectIaurt, fructe, lapteen_US
dc.titleProcedeu de obținere a iaurtului din lapte de capră și de vacăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0001-6628-0752-
crisitem.author.orcid0000-0003-4163-3771-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Cușmenco T..pdf393.58 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.