Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1498
Title: Procedeu de obținere a iaurtului din lapte de capră și de vacă
Authors: CUȘMENCO, Tatiana 
MACARI, Artur 
BULGARU, Viorica 
SANDULACHI, Elizaveta 
Keywords: Iaurt, fructe, lapte
Issue Date: 2022
Conference: ProInvent 2022
Abstract: 
Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de vacă. Amestecul de lapte influenţează pozitiv numărul de microorganisme viabile, cauzate de prezenţa factorilor cu acţiune prebiotică; micșorează timpul de fermentare; oferă valoare biologică sporită; prezintă caracteristici senzoriale înalte și proprietăți reologice îmbunătățite.
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1498
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Cușmenco T..pdf393.58 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.