Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cris.utm.md/handle/5014/1523
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | BOAGHI (COVALIOV), Eugenia | en_US |
dc.contributor.author | POPOVICI, Violina | en_US |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | en_US |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | en_US |
dc.date.accessioned | 2022-11-28T07:22:41Z | - |
dc.date.available | 2022-11-28T07:22:41Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://cris.utm.md/handle/5014/1523 | - |
dc.description.abstract | Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele și pielița fructelor. Pireul fără semințe și pielițe se combină cu zahărul, amestecul de condimente (scorțișoară, cuișoare, nucșoară), agar-agar și stevia. Amestecul rezultat este gătit timp de 10 minute la o temperatură de 70-75°C, urmat de răcire, totodată componentele se iau, în următorul raport: fructe de cătină (64,00...73,85%), zahăr (25...35%), scorțișoară (0,2...0,3%), cuișoare (0,1...0,2%), nucșoară (0,1...0,2%), agar-agar (0,35...0,45%), stevia (0,1%) | en_US |
dc.relation | 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea | en_US |
dc.subject | Sos funcțional, cătină albă, sortare | en_US |
dc.title | Procedeu de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă | en_US |
dc.type | Award | en_US |
dc.relation.conference | ProInvent 2022 | en_US |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food and Nutrition | - |
crisitem.author.dept | Department of Food Technology | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4574-2959 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4257-1840 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-4163-3771 | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.author.parentorg | Faculty of Food Technology | - |
crisitem.project.grantno | 20.80009.5107.10. | - |
crisitem.project.fundingProgram | State Programme | - |
Appears in Collections: | 01-Gold Medals |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ProInvent_2022_Gold_Covaliov E..pdf | 393.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Google ScholarTM
Check
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.