Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1523
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBOAGHI (COVALIOV), Eugeniaen_US
dc.contributor.authorPOPOVICI, Violinaen_US
dc.contributor.authorSIMINIUC, Rodicaen_US
dc.contributor.authorMACARI, Arturen_US
dc.date.accessioned2022-11-28T07:22:41Z-
dc.date.available2022-11-28T07:22:41Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://cris.utm.md/handle/5014/1523-
dc.description.abstractProcedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele și pielița fructelor. Pireul fără semințe și pielițe se combină cu zahărul, amestecul de condimente (scorțișoară, cuișoare, nucșoară), agar-agar și stevia. Amestecul rezultat este gătit timp de 10 minute la o temperatură de 70-75°C, urmat de răcire, totodată componentele se iau, în următorul raport: fructe de cătină (64,00...73,85%), zahăr (25...35%), scorțișoară (0,2...0,3%), cuișoare (0,1...0,2%), nucșoară (0,1...0,2%), agar-agar (0,35...0,45%), stevia (0,1%)en_US
dc.relation20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea meaen_US
dc.subjectSos funcțional, cătină albă, sortareen_US
dc.titleProcedeu de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albăen_US
dc.typeAwarden_US
dc.relation.conferenceProInvent 2022en_US
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food and Nutrition-
crisitem.author.deptDepartment of Food Technology-
crisitem.author.orcid0000-0003-4574-2959-
crisitem.author.orcid0000-0003-4257-1840-
crisitem.author.orcid0000-0003-4163-3771-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.author.parentorgFaculty of Food Technology-
crisitem.project.grantno20.80009.5107.10.-
crisitem.project.fundingProgramState Programme-
Appears in Collections:01-Gold Medals
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Covaliov E..pdf393.7 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.