Please use this identifier to cite or link to this item: http://cris.utm.md/handle/5014/1523
Title: Procedeu de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă
Authors: BOAGHI (COVALIOV), Eugenia 
POPOVICI, Violina 
SIMINIUC, Rodica 
MACARI, Artur 
Keywords: Sos funcțional, cătină albă, sortare
Issue Date: 2022
Project: 20.80009.5107.10. Nutriţie personalizată şi tehnologii inteligente pentru bunăstarea mea 
Conference: ProInvent 2022
Abstract: 
Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele și pielița fructelor. Pireul fără semințe și pielițe se combină cu zahărul, amestecul de condimente (scorțișoară, cuișoare, nucșoară), agar-agar și stevia. Amestecul rezultat este gătit timp de 10 minute la o temperatură de 70-75°C, urmat de răcire, totodată componentele se iau, în următorul raport: fructe de cătină (64,00...73,85%), zahăr (25...35%), scorțișoară (0,2...0,3%), cuișoare (0,1...0,2%), nucșoară (0,1...0,2%), agar-agar (0,35...0,45%), stevia (0,1%)
URI: http://cris.utm.md/handle/5014/1523
Appears in Collections:01-Gold Medals

Files in This Item:
File Description SizeFormat
ProInvent_2022_Gold_Covaliov E..pdf393.7 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.